רבים מלקוחותינו המגיעים להיוועץ בטרם ניהול הליך משפטי בלשון הרע, מצויים תחת רושם מוטעה, על פיו מגיע להם פיצוי בסך 50,000 ₪ בגין לשון הרע, לפחות. רושם זה אינו משולל יסוד, שכן בסעיף 7א(ב) לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965, אכן נקבע, כי במשפט בשל עוולה אזרחית לפי חוק זה, רשאי בית המשפט לחייב את הנתבע לשלם לנפגע פיצוי שלא יעלה על 50,000 שקלים חדשים, ללא הוכחת נזק.
בתי המשפט נדרשו רבות לפרשנות האמור בסעיף זה, כאשר כיום ברור הוא כי הסכום הקבוע בחוק אינו בגדר "תג מחיר" קבוע הנוגע לפרסום לשון הרע, ובית המשפט מוסמך לפסוק את סכום הפיצוי על פי שיקול דעתו ובהתאם לנסיבות העניין.
אז מה בכל זאת אומר לנו הסכום הנ"ל? הוא משרטט לנו מעין גבול עליון, לנסיבות בהן בית המשפט השתכנע בפרסום ללא הרע, כאשר התובע לא השכיל להוכיח נזק ממוני שארע לו בעקבות הפרסום הדיבתי. השאלה האם בית המשפט יפסוק סכום של 10,000 ₪ או 40,000 ₪, היא שאלה שהתשובה שלה תלויה בגורמים רבים, ובעיקרם החומרה אשר בית המשפט ייחס לפרסום, והנסיבות בהן הוא ארע. כאן מלאכת עורך הדין בשכנוע בית המשפט בדבר שיעור הפיצוי, מקבלת משנה חשיבות.
רוצים לדעת עוד? סבורים כי נפגעתם מפרסום דיבתי? הגישו כנגדכם תביעת דיבה ואינכם יודעים כיצד להתגונן? פנו אלינו באתר או בטלפון, ונשמח לסייע לכם.