פעמים רבות, בעלי דירות מבקשים להעביר את זכויותיהם לקרוב ללא תמורה, ובמרבית הפעמים לילדיהם. לעיתים העברה כאמור מתבצעת כמתנה אך טומנת בחובה משיקולי מס כאלה ואחרים, ולעיתים כמתנה גרידא.
אלא שעסקה כאמור יכולה לטמון בחובה מלכודות, אשר במידה ולא נהיה ערים להם, המתנה תהפוך ליקרה מאוד. במה דברים אמורים? משך שנים לא מעטות, חוקי המס לא הגבילו את מכירתה של דירה שהתקבלה במתנה מבחינת הפטור לו היה זכאי מקבל המתנה (לו עמד בתנאי הפטור). תמונה זו השתנתה.
כיום, קובע חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ"ג – 1963, כי לא יינתן פטור ממס שבח למי שמוכר דירה שהתקבלה במתנה, אלא אם (1) חלפו 4 שנים מיום שהועברה לזכותו הבעלות, במידה ולא התגורר בדירה (או) חלפו 3 שנים מיום שהועברה לזכות הבעלות, במידה והתגורר בדירה
מקובל לכנות הוראות אלו בעגה המקצועית, כ"תקופת צינון", ומי מאיתנו שלא יהא ער להוראת המס הרלוונטיות לעסקה שהוא עתיד לבצע, עלול למצוא עצמו כמשלם תשלום יקר ערך, שלא לצורך. יש לסייג ולומר כי במקרים מסוימים ניתן להימנע מתקופות צינון באמצעות שימוש בתחשיב מס מוטב (לינארי), אולם הדבר דורש כמובן בחינה מקדמית.
אנו ממליצים לכם שלא לבצע עסקה במקרקעין, כל עסקה, ללא שהנכם מלווים בעורך דין מנוסה ובקיא, אשר יוכל להביא בפניכם את כל המידע הרלוונטי הנדרש לצורך ביצוע העסקה כפי שהוא בזמן אמת, לרבות נדבכי המס הנוגעים לכך, שהנם מורכבים ומשתנים תדירות.
מעוניינים לבצע עסקה במקרקעין? פנו אלינו עוד היום לייעוץ.